arrow

Marguerite Humeau

Marguerite Humeau (1986, Cholet, Frankrijk) morrelt graag aan de geschiedenis. Ze is daarbij niet zozeer geïnteresseerd in grote gebeurtenissen uit ons collectieve verleden, maar richt haar blik liever op het ontstaan van de aarde, de evolutie, de allervroegste kunst. Op het Bargerveen toont ze deze zomer een sculptuur, waarschijnlijk drijvend, op een van de mooiste plekken in het gebied waar tijd en plaats helemaal zoek zijn.

Humeau’s beelden doen zowel denken aan oer-sculpturen als aan gemuteerde diervormen, variërend van de Venus van Willendorf tot de schedel van een merkwaardige sub-evolutionaire dinosaurus. Deze oervormen gebruikt ze vervolgens om scenario’s voor een nieuwe toekomst te schetsen. Haar reactie op de uitnodiging om deel te nemen aan Into Nature was dan ook misschien wel het meest enthousiast van iedereen: ‘This is what I started to make art for!” Voor Humeau is het Bargerveen de ideale plek om alle thematische lijnen uit haar oeuvre bij elkaar te brengen.

Beeld: Marguerite Humeau | The Prayer, A marine mammal invoking higher spirits, exhibition view, Clearing Brussels | 2019