arrow

Roger Hiorns

Roger Hiorns (1975, Birmingham, VK) toont deze zomer tijdens Into Nature een spectaculair nieuw werk. Wat het wordt kunnen we nog niet zeggen, maar dat het groot gaat worden (op het Bargerveen is geen gebrek aan ruimte), en indrukwekkend, staat vast.

In 2008 brak Hiorns door met de installatie Seizure, waarvoor hij een zogenaamde ‘council flat’ in Londen liet vollopen met een mengsel van water en kopersulfaat. Na enkele weken liet hij het water wegvloeien waarna er op het plafond, de vloer en de wanden van de flat een prachtige, intens -gekleurde kopersulfaat afzetting achterbleef. De flat was een magische grot geworden.

Onlangs begroef Hiorns nog een vijftien meter lang personenvliegtuig in de tuin van een Nederlandse privéverzamelaar – het vliegtuig bleef nadrukkelijk toegankelijk, als een ruimteschip en een grafkelder tegelijk. Hiorns is als geen ander in thema’s als landschap, geschiedenis en het Into Nature-thema ‘new energy’ met elkaar te verbinden – reden om heel nieuwsgierig te zijn naar zijn installatie op het Bargerveen.

Beeld: Roger Hiorns | Seizure, 2008 | giltifoundation.blogspot.com