arrow

BRONCODE (deze menigte maakte mij) vanaf nu te zien tussen Exloo en Buinen

BRONCODE (deze menigte maakte mij)

Ieder van ons staat middenin een cirkel van voorouders, bekend of onbekend. Aan onze linkerschouder onze moeder, aan onze rechterschouder onze vader. Ze staan in kringen om ons heen: twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, zestien betovergrootouders, 32 oudouders, 64 oudgrootouders, 128 oudovergrootouders, samen 254 voorouders tot in de zevende generatie. Al die mensen hebben gevreeƫn opdat wij hier zijn. Wij dragen hun kwaliteiten, hun wonden en patronen, zoals onze sporen wellicht in de komende zeven generaties achterblijven. Al deze bloedlijnen verbinden ons zeer fysiek met de oertijd, met de moeder van alle mensen, met de moeder van alle apen, met de moeder van alle zoogdieren, met het woud en de zee waaruit wij ontstonden, met al het leven op aarde. Welkom in de fractale broncode van ons bestaan.

De theatrale installatie BRONCODE (deze menigte maakte mij) is een kruising tussen kompas en tijdmachine, die onze afkomst en onze toekomst helpt visualiseren. Zoom uit in de tijd en wandel rond in de menigte van zeven generaties voorouders, of kantel je perspectief en kijk zeven potentiƫle toekomstige generaties in de ogen. Kan dit ons bevrijden van ons kortetermijndenken en ons leren goede voorouders te zijn voor de toekomstige generaties?

Praktische informatie

>> Klik hier voor de exacte locatie van BRONCODE op Google Maps.

>> De ervaring bestaat uit een geluidswandeling die je inleidt in de wereld van de broncode. Scan hiervoor de link bij het informatiebord op de locatie. Neem ook je oordopjes mee voor een complete ervaring.

>> BRONCODE is vrij toegankelijk voor publiek en te zien t/m 24 september 2022.

>> Pak je agenda erbij, want op zondag 4 september om 14.00 uur zijn alle generaties van harte uit om deel te nemen aan de opstelling met zoveel mogelijk mensen.

>> Klik hier voor meer informatie over BRONCODE.